Musikk er en viktig form for kommunikasjon i dagens verden. Hver og en av oss har til en viss grad tilknytning til ulike musikkstiler på en eller annen måte. Jeg skal ta utgangspunkt i musikkstilen heavy metal, gruppa Him, hvordan tilhengere av denne stilen internaliseres og hvordan man som enkeltperson påvirker verden omkring oss.
Ved å følge en person som har god tilknytning til denne musikkstilen og gruppa Him ser man hvordan den personens identitet formes. En god venn av meg ved navn Petter, er en person jeg har fulgt gjennom 10 år på skolen. Derfor vet jeg i en stor grad hvordan han har dannet mellommenneskelige relasjoner og tatt del i nye sosiale miljøer og strukturer. Petter var i en tidlig alder ganske konform og skilte seg ikke ut på noen spesiell måte i likhet med oss andre. I en ung alder kledde folk seg til en stor grad likt og hørte på de samme radio-hit sangene. Etter hvert som tiden gikk og vi vokste ble vi alle påvirket av samfunnet i større grad enn det vi var før og filtrerte ut ting vi ikke anså som viktig. Petter ble mer og mer påvirket av musikkstilen heavy-metal. Etter hvert knyttet han relasjoner til et miljø som tydelig bar preg av å høre på musikkstilen heavy-metal. Favorittbandet hans ble Him og er det framdeles den dag i dag. Him er en gotisk metal gruppe som når fram til et vidt publikum med sine mystiske basslyder, sine rørende og realistiske tekster og en stil som kan ta fra de fleste pusten.Det skjedde en rask utvikling av denne unge gutten, han kjøpte seg el-gitar, leste alt fra media om Him og

Når han og andre tar del i et sosialt miljø, blir dette miljøet mer og mer styrket, slik at dette miljøet påvirker samfunnet omkring, og gradvis har det så sterk påvirkningskraft at det blir en del av internaliseringen i samfunnet. Ved å skifte sosialt miljø påvirket han omgivelsene rundt seg. Vi som ikke var fra det samme sosiale miljøet som han ble påvirket av han ved klær, stil og musikk. Når Petter eller andre danner nettsider og lignende danner de en ny sosial struktur i samfunnet.
kilder: utlevert hefte, "det er ikke så mye som skal til"
ark om internalisering og eksternalisering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar